Zilver op het Vlaams kampioenschap Judo jeugd voor Ella!

Zilver op het Vlaams kampioenschap Judo jeugd voor Ella!

Na vorige week al geschitterd te hebben op het Provinciaal kampioenschap, was het deze week de beurt aan de beste judoka's van de Vlaamse provincies om zich met elkaar te meten.

Als eerste mocht onze Limburgse Kampioen Joachim aan de slag met winst via waza-ari in zijn eerste partij. Met een mooie uitgevoerde O-uchi-gari kreeg hij het punt en kon hij de wedstrijd ook mooi uitvechten.

In de 2de kamp zette hij in, maar werd hij overgenomen met een Ure Nage om dan ook vervolgens in houdgreep te belanden, waardoor de herkansingen volgen.

Daar wint wij door een O goshi in te zetten en door te gaan naar houdgreep.

Zijn laatste partij verliest hij jammer genoeg door 2x Seo-Nage op de knieën, maar hij mag terugkijken op een geslaagd tornooi met mooie judo!

Na Joachim was het dan de beurt aan Ella, die haar eerste kamp heel vlot won binnen de 20 seconden met een Ko-Uchi-Gari en onmiddellijk Ippon.

In de halve finale wint ze ook weer vlot met een Harai Goshi en onmiddellijk doorgaan naar houdgreep.
Door de finale te halen is ze ook automatisch gekwalificeerd om volgende week te gaan voor de titel van Belgisch Kampioen!

In de finale zelf komt ze uit tegen haar tegenstander van vorige week en ook Limburgs Kampioen. Haar finale heeft ze heel goed gevochten, met een paar mooie bewegingen ook, maar op een minuut van het einde, krijgt ze dan een Ippon tegen door een Ko-uchi-gari.

Vice Vlaams Kampioen!!! Dikke proficiat Ella, we duimen allemaal mee voor volgende week!

Foto Gallerij