3de Plaats voor Ella op het BK Jeugd 2023 U15

3de Plaats voor Ella op het BK Jeugd 2023 U15

Na haar 2de plaats in het Provinciaal Kampioenschap en haar 2de plaats op het Vlaams Kampioenschap Judo, heeft Ella gisteren weer haar best gedaan op het Belgisch Kampioenschap Judo jeugd te Tielt.

De 4 beste van judoka's van Vlaanderen de 4 beste van Wallonië mochten het onderling uitvechten wie de beste van België zou worden.

In haar eerste kamp was snel duidelijk dat ze de betere van de 2 was en met een hele mooie Ippon was de wedstrijd ook snel beslist.

In de halve finale wachtte dan de Waals kampioene, waar ze haar super heeft verweerd, telkens wel heel mooi ingedraaid, maar net niet genoeg om die waza-ari te kunnen scoren. Halfweg de wedstrijd scoort haar tegenstander dan een waza-ari. Ella gaat daarna nog harder aan de slag om tegen te kunnen scoren, maar countert op een mooie Ippon en daarmee is de wedstrijd dan ook afgelopen. Karakter tonen en doorgaan was hier overduidelijk, klasse gedaan Ella!

Na wat bemoedigende woorden en tips van Sebastiaan mocht ze dan starten aan haar kamp voor het brons. Daar kreeg Ella haar tegenstandster al heel snel in een houdgreep om deze dan ook niet meer los te laten tot de gong ging.

3de Plaats op haar 1ste Belgisch Kampioenschap als 1ste jaars U15, klasse Ella!!!Foto Gallerij